Vestmannaeyjar! (Nederlandse versie)

Lees het hele verhaal op mijn nieuwe website: www.wildernesscoffee-naturalhigh.com Vestmannaeyjar! – Þar sem hjartað slær (Nederlandse versie).

I normally write my stories in English, but this is a one-off exception. It has become my most popular story by far. I wrote it in January as a public note on my own Facebook page, and it received a lot of heartwarming response. I’ve been asked by several people if I could write it in Dutch too. So here it is – op speciaal verzoek nu ook in het Nederlands ;-)

Vanaf het moment dat ik de Vestmannaeyjar eilanden aan de horizon zag lonken, tijdens mijn eerste korte trip naar IJsland, werd ik overvallen door een onweerstaanbare drang. Het was als een soort van onverklaarbare natuurkracht; ik moest er gewoon heen.

Vestmannaeyjar shimmering in the distance

Vestmannaeyjar als een fata morgana aan de horizon. De mysterieuze mistflarden rond het eiland links (Elliðaey) worden in het IJslands ‘dalalæða‘ genoemd – een bijzonder en spectacular natuurverschijnsel!

Toen ik terug naar IJsland ging voor een langere reis met meer tijd om uitgebreid op ontdekkingstocht te gaan waren die eilanden de eerste bestemming op mijn route.

Ik voelde meteen dat dit een van die plaatsen was waar ik naar terug zou willen.

En dat dit ook niet de laatste keer zou zijn dat ik naar Vestmannaeyjar ging. Ik was in een constante staat van ‘natural high’, en de belachelijke glimlach die het veroorzaakte kreeg ik tijdens de twee dagen die ik er door bracht niet van mijn gezicht. Tijdens deze reis hoorde ik ook voor het eerst van het muziekfestival dat net een paar weken daarvoor was gehouden. Met zo’n verwarrend & ingewikkeld IJslands woord als naam: Þjóðhátíð.

Bizarre knoestigheid.

Bizarre knoestigheid.

Dit is een korte samenvatting. Het hele verhaal is te vinden op mijn nieuwe website: www.wildernesscoffee-naturalhigh.com Vestmannaeyjar! – Þar sem hjartað slær (Nederlandse versie).

De magische vallei

Herjólfsdalur is de vallei waar het festival wordt gehouden. Het ziet er uit als een gigantisch natuurlijk amphitheater, met indrukwekkende aan alle kanten oprijzende knoestige hellingen. Er is iets dat niet in woorden is uit te drukken. Alsof er een onverklaarbare energie uit opborrelt. Ik kon het zelfs van een afstand voelen, die eerste keer dat ik die eilanden als een fata morgana zag lonken aan de horizon.

Vestmannaeyjar

As I gaze upon the valley of magic, I shall fear no heights ;-)

Lees het hele verhaal op mijn nieuwe website: www.wildernesscoffee-naturalhigh.com Vestmannaeyjar! – Þar sem hjartað slær (Nederlandse versie).

(c) Nancy Claus – Wilderness Coffee & Natural High

De Engelse versie is een van de top-5 blog posts van 2017.

Follow the Wilderness Coffee & Natural High page on Facebook for more stories and regular updates.


Meer verhalen (in het Engels)

The walking track to Herjólfsdalur – The Valley of Magic

First impressions of Iceland – Blown away big time!

The walking track to Klif – The beacon rock

Northern lights – Energy from out of space pouring in

The Vierdaagse of Nijmegen – Four days of long-distance trials & tribulations


This story on Facebook

This story on LinkedIn

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.